Een praktische gids voor het ophangen van je LP's aan de muur

lp ophangen aan de muur
Ben je een echte muziekliefhebber en wil je je verzameling van LP's op een creatieve manier tentoonstellen? Dan is dit artikel perfect voor jou! In deze praktische gids ontdek je hoe je je geliefde LP's aan de muur kunt hangen, waardoor ze niet alleen gemakkelijk toegankelijk zijn, maar ook een prachtige decoratieve toevoeging vormen voor elke kamer.

Het ophangen van LP's aan de muur kan een uitdaging lijken, maar met de juiste technieken en hulpmiddelen kun je dit op een veilige en stijlvolle manier doen. We zullen je stapsgewijze instructies geven over welke materialen je nodig hebt, hoe je de LP's kunt bevestigen en welke ophangsystemen het meest geschikt zijn. 

Of je nu een minimalistische uitstraling wilt creëren of juist een eclectische mix van verschillende muziekgenres wilt tonen, we hebben verschillende ideeën en inspiratie voor je. Dus haal je favoriete plaat van de plank en laten we aan de slag gaan met het creëren van een muur vol muziek!

 

Waarom zou je LP's aan de muur hangen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun LP's aan de muur te hangen. Ten eerste zijn ze gemakkelijk toegankelijk en kun je snel je favoriete plaat vinden om af te spelen. Ten tweede zijn ze een geweldige decoratieve toevoeging aan elke kamer en kunnen ze een persoonlijke touch geven aan je interieur. Daarnaast kunnen LP's aan de muur een gespreksonderwerp zijn wanneer vrienden en familie op bezoek komen. 

Soorten wanddisplays voor lp's

De LP wandplank

Een populaire optie is het gebruik van planken om je LP's op te plaatsen. Dit kan zo simpel zijn als het installeren van zwevende planken aan de muur waarop je je LP's kunt plaatsen. Het voordeel van LP wandplank is dat je de LP's gemakkelijk kunt verwisselen en dat je ze eventueel kunt combineren met andere decoratieve objecten.

LP Lijst

Een andere mogelijkheid is het gebruik van speciale LP-frames om je platen in te plaatsen. Deze frames zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, en bieden een elegante manier om je LP's aan de muur te hangen. Je kunt ervoor kiezen om individuele frames te gebruiken of om meerdere LP's in een pallet van LP lijsten te plaatsen voor een meer statement-achtige look.

LP houders

Een subtiele optie is het gebruik van LP houders. De LP houders hebben een klein zwevend effect, waardoor het lijkt alsof ze op een voetstuk aan de muur staan. Dit is een moderne en minimalistische manier om je LP's tentoon te stellen. 

 

De juiste locatie kiezen voor je LP aan de muur

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op je LP's. Zorg ervoor dat de muur niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, aangezien dit de kwaliteit van de platen kan beïnvloeden. Ook vochtige ruimtes zoals badkamers zijn geen geschikte plekken voor het ophangen van LP's, omdat vocht schade kan veroorzaken.

 

Je lp's klaarmaken om op te hangen

1. Reinig de LP's: Zorg ervoor dat je LP's schoon zijn voordat je ze ophangt. Gebruik een speciale LP-reinigingsoplossing en een pluisvrije doek om stof en vuil te verwijderen. Hierdoor blijven je LP's niet alleen langer in goede staat, maar zien ze er ook beter uit aan de muur.

2. Verwijder eventuele stofhoezen: Als je LP's in stofhoezen zitten, kun je ervoor kiezen om deze te verwijderen voordat je ze ophangt. Dit kan een meer minimalistische look creëren en ervoor zorgen dat de albumhoezen beter zichtbaar zijn.

3. Controleer de staat van de platen: Controleer of er geen krassen, deuken of andere beschadigingen zijn aan de LP's die je wilt ophangen. Als een LP in slechte staat verkeert, is het misschien beter om deze niet op te hangen om schade te voorkomen.

 

LP's ophangen zonder ze te beschadigen

1. Gebruik onze speciale LP producten: Onze producten zijn speciaal ontworpen om LP's veilig aan de muur op te hangen. Onze producten zorgen ervoor dat je LP's stevig vastzitten en niet beschadigd raken.

2. Gebruik zachte materialen: Als je ervoor kiest om je LP's op te hangen met behulp van clips of andere materialen, zorg er dan voor dat deze materialen zacht zijn en geen krassen veroorzaken op de platen. Onze producten zijn voorzien van vilt waar nodig.

3. Hang de LP's verticaal op: Hang je LP's verticaal op om te voorkomen dat ze doorhangen of beschadigd raken. Dit zorgt ervoor dat de platen in goede staat blijven en gemakkelijk te verwijderen zijn wanneer je ze wilt afspelen.

 

Je LP-wanddisplay onderhouden en schoonmaken

Nu je je LP's op een prachtige manier aan de muur hebt hangen, is het belangrijk om ze goed te onderhouden en schoon te maken. Hier zijn enkele tips om je LP display producten in topconditie te houden:

Stof regelmatig af!

Klinkt logisch hé? Stof kan zich gemakkelijk ophopen op je LP's, dus het is belangrijk om ze regelmatig af te stoffen. Gebruik een zachte, pluisvrije doek om voorzichtig over de platen te vegen en verwijder eventuele stofdeeltjes. Vermijd het gebruik van water of reinigingsmiddelen, omdat deze de platen kunnen beschadigen. Lees meer over het schoonmaken van je vinylplaten via deze blog.

Bewaar LP's op een koele en droge plaats

Om te voorkomen dat je LP's beschadigd raken, is het belangrijk om ze op een koele en droge plaats te bewaren. Hoge temperaturen en vochtigheid kunnen de kwaliteit van de platen aantasten. Zorg er ook voor dat de LP's niet worden blootgesteld aan direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verkleuring en vervorming van de platen.

Gebruik beschermhoezen

Om je LP's te beschermen tegen stof, krassen en andere schade, is het een goed idee om ze in beschermhoezen te bewaren. Er zijn speciale hoezen verkrijgbaar die perfect passen bij de grootte van een LP. Plaats de plaat in de hoes voordat je hem aan de muur hangt, zodat je hem gemakkelijk kunt verwijderen voor het afspelen.

Met regelmatig onderhoud en zorgvuldige opslag kun je ervoor zorgen dat je LP's er altijd als nieuw uitzien, zelfs wanneer ze aan de muur worden getoond. Op zoek naar beschermhoezen? Kijk eens op de website van onze partner Dear Vinyl!

 

Je favoriete lp's aan de muur hangen

Nu je een geschikt product hebt gekozen en je LP's goed zijn onderhouden, is het tijd om ze aan de muur te hangen. Volg de stappen om je favoriete platen veilig en stevig op te hangen. Geen zorgen, wij voegen een handleiding per product toe. En ook bevestigingsmateriaal zoals schroeven en pluggen. Jij hebt zelf een stofzuiger en een boor nodig. Zo makkelijk is het! 

 

LP-wanddisplay-inspiratie van beroemde verzamelaars

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor je eigen LP-wanddisplay? Hier zijn enkele voorbeelden van verzamelaars die op creatieve en unieke manieren hun LP's aan de muur hebben opgehangen: 

Conclusie

Het ophangen van LP's aan de muur is een geweldige manier om je muziekcollectie op een creatieve en stijlvolle manier te tonen. Met behulp van de juiste wandkast, regelmatig onderhoud en zorgvuldige bevestiging, kun je een indrukwekkende display creëren die niet alleen je LP's beschermt, maar ook een prachtige toevoeging vormt aan je interieur.

Of je nu kiest voor zwevende LP houders, de LP lijst of de LP wandplank, er zijn talloze mogelijkheden om je LP's op te hangen. Laat je inspireren en creëer je eigen unieke LP-wanddisplay die je persoonlijkheid weerspiegelt.

Dus haal je favoriete plaat van de plank en begin met het creëren van een muur vol muziek!