Duurzaamheid

Omdat al onze producten van hout worden gemaakt is het onze plicht om hier actief bomen voor terug te plaatsen. Ons hout wordt geselecteerd uit Europese productiebossen. Na het kappen van de bomen wordt hier actief bijgeplant. 

Daarbij planten wij per bestelling één extra boom via One Tree Planted. Deze bomen kunnen overal in de wereld worden geplant, wij planten ze vooral in Afrika. De nieuwe bomen passen bij de oorspronkelijke natuurlijke leefomgeving. Het planten gebeurt door de lokale bevolking. 

Je kan bij het afrekenen kiezen om meer bomen te planten door te doneren. Elke donatie maken wij over naar One Tree Planted. Elke euro staat voor één boom! 

Plant een nieuwe boom

OneTreePlanted

Plant een nieuwe boom

Met elke bestelling planten wij een nieuwe boom. Help mee om de wereld te herplanten.

Plant vandaag een boom

Met oog voor de wereld van morgen

Duurzaam hout

Onze producten zijn gemaakt van hout uit Europa. Onze duurzame productiepartners selecteren bomen uit aangewezen bosgebieden. Er wordt geen schade aan de natuur gebracht. De ketenpartners planten nieuwe bomen voor het bos van morgen.

Lokaal, sociaal & eerlijk

Onze producten houden ook rekening met de mens. Er wordt een eerlijke prijs voor het hout betaald. Vrij van uitbuiting en houdt rekening met de lokale bevolking. Vinyl Crafts heeft oor en oog voor muziek, natuur én mens.

Eén nieuwe boom per bestelling

Sinds 2022 planten wij bij elke bestelling één nieuwe boom. Dit doen wij op verschillende plekken in de wereld samen met onze partner OneTreePlanted.org. Sinds onze samenwerking hebben we al meer dan 750+ bomen geplant!

Sociaal

Onze productie partners hebben oog voor natuur en mens. Er worden eerlijke prijzen betaald voor het hout. We werken alleen met lokale sociale partijen voor de productie, afwerking en inpakken & afhandeling van de bestellingen.  

FAQs

Het hout voor onze productie is afkomstig uit Europa. Onze productiepartners selecteren bomen uit aangewezen bosgebieden. Zo wordt er geen schade aan de natuur gebracht. De ketenpartners planten ook nieuwe bomen voor het bos van morgen.

Onze producten worden in de Achterhoek gemaakt. Dit doen we alleen met bedrijven die een sociaal karakter hebben. Lokaal, duurzaam en sociaal.

Met onze partner One Tree Planted planten wij één nieuwe boom per bestelling. Op deze manier geven we meer terug aan de natuur dan dat we vragen.

Door de diverse projecten van One Tree Planted planten wij bomen door de hele wereld, waarbij de focus voor 2022 en 2023 op Afrika ligt.