De 3 Beste LP Opbergsystemen voor Vinylverzamelaars

LP opbergsystemen

Als echte vinylverzamelaar weet je hoe belangrijk het is om je LP's op een veilige en stijlvolle manier op te bergen. Niet alleen wil je je platen beschermen tegen stof en schade, maar je wilt ze ook op een manier tentoonstellen die je liefde voor muziek weerspiegelt. Bij VinylCrafts begrijpen we dit als geen ander en hebben we drie fantastische LP opbergsystemen ontwikkeld: de LP houder, de LP lijst en de LP wandplank. In deze blog duiken we diep in elk van deze producten, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw vinylcollectie.

LP Houder: Flexibiliteit en Creativiteit

lp houder

Wat is een LP Houder?

De LP houder is een veelzijdig en flexibel opbergsysteem dat je de vrijheid geeft om je vinylplaten op verschillende manieren aan de muur te hangen. Of je nu een strakke, georganiseerde look wilt of juist een speelse, creatieve opstelling, met de LP houder van VinylCrafts kan het allemaal.

Voordelen van de LP Houder

  • Flexibele Opstelling: Een van de grootste voordelen van de LP houder is de flexibiliteit. Je kunt de houders diagonaal ten opzichte van elkaar plaatsen, trapsgewijs, of in een ander patroon dat bij jouw stijl past. Dit geeft je de mogelijkheid om een unieke en persoonlijke muurdisplay te creëren.
  • Gemakkelijk te Installeren: De LP houders zijn eenvoudig aan de muur te bevestigen. Met slechts een paar schroeven en pluggen heb je je favoriete platen in een mum van tijd aan de muur hangen.
  • Minimale Interferentie: Dankzij het minimalistische ontwerp van de LP houder ligt de focus volledig op de platen zelf. De houders houden je LP's stevig vast zonder af te leiden van de kunst op de hoezen.

Hoe Gebruik je de LP Houder?

Stel je voor dat je je favoriete albums van The Beatles, Pink Floyd en David Bowie naast elkaar wilt tentoonstellen. Met de LP houders kun je deze platen in een speelse, diagonale lijn ophangen. Of misschien wil je een trapsgewijze opstelling creëren met je collectie van Led Zeppelin-albums. De mogelijkheden zijn eindeloos! Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar LP houders en wat creativiteit.

LP Lijst: Elegantie en Focus

lp lijst

Wat is een LP Lijst?

De LP lijst is een elegant opbergsysteem dat speciaal is ontworpen om je meest waardevolle en unieke platen te beschermen en te presenteren. Deze lijsten zijn perfect voor die ene speciale plaat die je echt wilt laten opvallen.

Voordelen van de LP Lijst

  • Stijlvolle Presentatie: Met de LP lijst kun je je platen presenteren als echte kunstwerken. De natuurlijke, robuuste houten uitstraling van de lijst legt de focus op de hoes, terwijl de plaat zelf half zichtbaar blijft.
  • Bescherming: De LP lijst biedt uitstekende bescherming voor je platen. Dankzij de magnetische verbinding achter het plaatje en de vilten beschermlaag blijven je LP's krasvrij.
  • Gemakkelijk te Wisselen: Het wisselen van platen in de LP lijst is eenvoudig. Je kunt je display regelmatig aanpassen om nieuwe platen te laten zien of om gewoon je interieur op te frissen.

Hoe Gebruik je de LP Lijst?

Als je bijvoorbeeld een zeldzame eerste persing van "The Dark Side of the Moon" van Pink Floyd hebt, wil je deze misschien in een prominente positie in je woonkamer ophangen. Met de LP lijst kun je deze plaat stijlvol presenteren en beschermen tegen stof en schade. Of misschien wil je een wisselende collectie van je favoriete jazzalbums laten zien in je studeerkamer. De LP lijst maakt het eenvoudig om je display aan te passen aan je stemming of seizoen.

LP Wandplank: Ruimte en Rust

lp wandplank

Wat is een LP Wandplank?

De LP wandplank is een strak en praktisch opbergsysteem dat veel ruimte biedt voor je vinylcollectie. Deze planken zijn ideaal voor verzamelaars die hun platen netjes en overzichtelijk willen organiseren.

Voordelen van de LP Wandplank

  • Ruime Opbergruimte: Met een capaciteit van maximaal 15 platen per plank biedt de LP wandplank voldoende ruimte om een groot deel van je collectie te tonen.
  • Strakke Uiterlijk: De wandplank creëert een rustige en georganiseerde look in elke ruimte. De natuurlijke eikenhouten afwerking past bij vrijwel elk interieur.
  • Veelzijdigheid: Naast het opbergen van platen kun je de LP wandplank ook gebruiken voor fotolijsten, boeken of andere decoratieve items.

Hoe Gebruik je de LP Wandplank?

Stel je voor dat je een muur in je woonkamer wilt wijden aan je vinylcollectie. Met een paar LP wandplanken kun je een indrukwekkende display creëren waarin je tot 45 platen (bij drie planken) kunt tonen. Elke plank biedt ruimte voor drie LP's naast elkaar, met de mogelijkheid om vijf platen achter elkaar te plaatsen. Dit zorgt voor een overzichtelijke en visueel aantrekkelijke manier om je collectie te presenteren.

Waarom Kiezen voor VinylCrafts?

Bij VinylCrafts zijn we trots op de kwaliteit en vakmanschap van onze producten. Al onze LP opbergsystemen worden handgemaakt in Nederland van gecertificeerd Europees eikenhout. Onze producten zijn niet alleen stijlvol en functioneel, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Voor elke bestelling planten we een boom via OneTreePlanted, zodat we meer bomen toevoegen dan we gebruiken.

Lokale en Sociale Productie

Onze werkplaats bevindt zich in de Achterhoek, waar we nauw samenwerken met lokale vakmensen en productiepartners. We produceren volledig lokaal en met een sociaal karakter, wat betekent dat we niet alleen hoogwaardige producten leveren, maar ook bijdragen aan de gemeenschap.

Eindeloze Mogelijkheden

Of je nu een kleine verzameling hebt of een uitgebreide collectie, VinylCrafts biedt een opbergsysteem dat perfect bij jou past. Van de flexibele LP houder tot de elegante LP lijst en de ruime LP wandplank, we hebben de ideale oplossing voor elke vinylverzamelaar.

Conclusie

Hoe je je vinylplaten aan de muur ophangt, kan een groot verschil maken in hoe je je collectie presenteert en beschermt. Met de LP houder, LP lijst en LP wandplank van VinylCrafts heb je de beste opties om je platen stijlvol en veilig op te bergen. Of je nu een speelse opstelling wilt creëren, je meest waardevolle platen wilt beschermen, of een grote collectie wilt organiseren, wij hebben het perfecte opbergsysteem voor jou.

Dus, waar wacht je nog op? Ontdek onze producten en geef je vinylcollectie de plek die het verdient. Met VinylCrafts kun je niet alleen genieten van je muziek, maar ook van een prachtig ingericht interieur. Veel plezier met het verzamelen en tentoonstellen van je vinylplaten!